Hostingprovider isometrische landingspagina. Website hosting service isometrisch concept. Internetprovider hardware en software plat ontwerp. Vectorillustratie met mensenfiguren.

Verwaarloos dit niet: Waarom je moet waken over het up-to-date houden van WordPress

Up-to-date houden van Wordpress. Waarom is dat zo belangrijk?

Kans op een hack!

“Hackers proberen websites binnen te komen door te zoeken naar zwakke plekken in de software die de websites gebruiken. Deze zwakke plekken zijn een van de grootste redenen waarom websites gehackt worden. Als ze een zwakke plek vinden, gebruiken ze een trucje om binnen te komen in de website zonder toestemming. Daarna kunnen ze nog meer dingen doen om de website te beschadigen of te misbruiken, afhankelijk van wat ze kunnen vinden.”

Beveiliging

WordPress-updates bevatten vaak patches(verbeteringen) voor beveiligingslekken en kwetsbaarheden. Door je WordPress-installatie up-to-date te houden, minimaliseer je het risico op hacking, malware-infecties en andere beveiligingsproblemen.

Stabiliteit en Prestaties

Nieuwere versies van WordPress kunnen verbeterde prestaties en stabiliteit bieden. Updates kunnen bugs oplossen, compatibiliteitsproblemen met andere plug-ins of thema’s aanpakken en de algehele betrouwbaarheid van je website verbeteren. Reden te meer voor het up-to-date houden van Wordpress.

Toegang tot Nieuwe Functies

Updates voegen vaak nieuwe functies, verbeteringen en verbeterde functionaliteit toe aan WordPress. Door up-to-date te blijven, kun je profiteren van de nieuwste tools en mogelijkheden die WordPress te bieden heeft.

Compatibiliteit met Plug-ins en Thema’s

Plug-ins en thema’s van derden worden regelmatig bijgewerkt om te blijven werken met de nieuwste versies van WordPress. Als je je WordPress-installatie niet bijwerkt, loop je het risico dat sommige van je plug-ins of thema’s niet goed functioneren of zelfs helemaal niet werken.

Ondersteuning Gemakkelijker Maken

Als je ondersteuning nodig hebt voor je WordPress-website en contact opneemt met de klantenservice, zullen ze vaak vragen of je de nieuwste versie van WordPress gebruikt voordat ze je helpen. Door up-to-date te blijven, vergroot je de kans op succesvolle ondersteuning.

Automatisch bijwerken versus handmatig up-to-date houden van WordPress

Vanaf versie WP 3.7 is het standaard gedrag van WordPress om automatisch updates toe te passen voor kleine kernreleases. Dat wil zeggen, je hoeft hiervoor niets te doen. WordPress doet alles voor je.
Nogmaals, kleine releases zijn releases met twee decimalen, zoals 6.0.1. Omdat deze kleine releases slechts kleine beveiligings- en bugfixes bevatten, zijn de beveiligingsvoordelen van automatische updates groter zijn dan de nadelen / risico’s.
WordPress past echter standaard geen automatische updates toe:

  • Grote kernreleases – bijvoorbeeld WordPress 6.5
  • Thema’s
  • Plugins

Sinds versie 5.5 kun je dit allemaal zelf instellen en je eigen keuze maken.

Het is dan mogelijk om automatische updates voor releases, thema’s en plug-ins aan te zetten. Wij raden dit echter niet aan, omdat het automatisch toepassen van deze grotere releases mogelijk problemen met de compatibiliteit kan veroorzaken.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bijwerken van je WordPress-installatie. Zorg ervoor dat je eerst een back-up maakt van je website, inclusief de database en alle bestanden. Test de updates eerst op een staging-omgeving voordat je ze op je live website toepast om mogelijke problemen te identificeren voordat ze zich voordoen op je publieke site.
Dit is natuurlijk de ideale situatie. Maar de praktijk bij mij is de automatische update met WPvivid Pro.

WPvivid Plugins

Back-up eerst, Update Later: De slimme manier om je WordPress Plug-ins bij te werken met WPvivid Pro!

Automatisch een back-up maken voordat je gaat updaten.
WPvivid Backup Pro maakt automatisch een back-up van je plugins, thema’s of kernbestanden voordat je ze bijwerkt. Er wordt alleen een back-up gemaakt van de bestanden die je wilt bijwerken.
Sla de back-up op localhost op of stuur de back-up naar externe opslag: rollback-map onder de aangepaste map.
Blijkt er nu toch een fout te zitten in een van de plug-ins dan kan je makkelijk een back-up terugzetten naar de laatste goede versie.

Onderhoud uitbesteden?

Veiligheid van je website lijkt misschien wel heel veel werk. En dat is het vaak ook als je website niet up-to-date blijft.

  • Wij doen het onderhoud van je wordpress website
  • Daarmee voorkom je veiligheids issues
  • Kleine aanpassingen doen we makkelijk even erbij voor je.
  • Eerlijk is eerlijk. Niet iedere klant is welkom. Focus op de culturele sector.
  • Persoonlijk advies. Soms met simpele aanpassingen een veel betere en veiligere website.