Hostingprovider isometrische landingspagina. Website hosting service isometrisch concept. Internetprovider hardware en software plat ontwerp. Vectorillustratie met mensenfiguren.

Beveiliging WordPress-website: Beste Praktijken en Middelen

Beste Praktijken en Middelen voor de beveiliging wordpress- website.

Regelmatige Updates en Betrouwbare Bronnen

 1. Up-to-date Houden van WordPress, Thema’s en Plug-ins: Zorg ervoor dat je altijd de meest recente versies van WordPress, thema’s en plug-ins gebruikt om bekende kwetsbaarheden te verhelpen.
 2. Vertrouwde Thema’s en Plug-ins: Installeer alleen thema’s en plug-ins van betrouwbare bronnen, zoals de officiële WordPress-themabron en de WordPress Plugin Directory.

Minimaliseren en Versterken

 1. Beperken van Geïnstalleerde Thema’s en Plug-ins: Verminder het aantal geïnstalleerde thema’s en plug-ins tot het essentiële om mogelijke beveiligingsrisico’s te minimaliseren.
 2. Gebruik van Sterke Wachtwoorden: Gebruik robuuste, unieke wachtwoorden voor je WordPress-dashboard, hostingaccount en database om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Versterken van Toegang en Beveiliging

 1. Beveiliging van Inlogpagina: Beperk inlogpogingen en overweeg het gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA) voor extra bescherming.
 2. Beveiligingsplug-ins: Overweeg het implementeren van WordPress-beveiligingsplug-ins zoals Wordfence, Sucuri of iThemes Security voor verbeterde beveiliging en monitoring.

Extra Beveiligingslagen en Data Encryptie

 1. Implementeer een SSL-certificaat: Voeg een SSL-certificaat toe aan je website voor het versleutelen van gegevensuitwisseling en het opbouwen van vertrouwen bij bezoekers.
 2. Beheer Bestandsrechten: Stel juiste bestandsrechten in om ongeoorloofde toegang tot je WordPress-bestanden en mappen te voorkomen.

Voorbereiding op Onvoorziene Gebeurtenissen

 1. Reguliere Back-ups: Maak frequente back-ups van je volledige website en bewaar deze op externe locaties voor snelle herstelmogelijkheden.
 2. Beperken van Gebruikersrechten: Beheer gebruikersrechten zorgvuldig en geef alleen noodzakelijke rechten aan gebruikers op je site.

Actieve Monitoring en Reactie

 1. Onderhoud van Logs: Houd gedetailleerde logs bij van site- en serveractiviteiten om verdachte gebeurtenissen te detecteren en effectief te reageren.

SEO-Vriendelijke Praktijken voor Optimalisatie

Gebruikerservaring en Technische Optimalisatie

 1. Mobielvriendelijke Website: Zorg voor een responsief WordPress-thema voor een optimale gebruikerservaring op verschillende apparaten.
 2. Optimaliseer Snelheid: Verbeter de laadtijd door caching te gebruiken, afbeeldingen te optimaliseren en onnodige scripts te minimaliseren.

Inhoudsoptimalisatie en Zoekwoorden

 1. SEO-Plug-ins Gebruiken: Installeer SEO-plug-ins zoals Yoast SEO of Rank Math om je content en meta-informatie te optimaliseren.
 2. Zoekwoordenonderzoek: Voer grondig zoekwoordenonderzoek uit om relevante zoektermen te identificeren en je content erop af te stemmen.

URL-Structuur en Inhoudskwaliteit

 1. SEO-Vriendelijke URL’s: Creëer duidelijke en leesbare URL’s die zoekmachines en gebruikers begrijpen.
 2. Hoogwaardige Content: Zorg voor waardevolle, relevante en kwalitatieve content die zowel gebruikers als zoekmachines aanspreekt.

Interne Linking en Multimedia-optimalisatie

 1. Interne Linkstructuur: Creëer een gestructureerde interne linkstructuur om gebruikers te helpen navigeren en zoekmachines te begrijpen welke pagina’s belangrijk zijn.
 2. Alt-tekst voor Afbeeldingen: Voeg alt-tekst toe aan afbeeldingen om zoekmachines te helpen begrijpen waar de afbeeldingen over gaan.

Schema Markup en Zoekmachinebegrip

 1. Implementeer Schema Markup: Gebruik schema markup om zoekmachines te helpen je content beter te begrijpen en rijke zoekresultaten te genereren.

Het toepassen van deze beveiligings- en SEO-maatregelen zal je WordPress-website helpen om zowel veilig als goed vindbaar te zijn. Deze combinatie van inspanningen draagt bij aan een sterke online aanwezigheid en biedt gebruikers een positieve en veilige ervaring op je website.

Onderhoud uitbesteden?

Veiligheid van je website lijkt misschien wel heel veel werk. En dat is het vaak ook als je website niet up-to-date blijft.

 • Wij doen het onderhoud van je wordpress website
 • Daarmee voorkom je veiligheids issues
 • Kleine aanpassingen doen we makkelijk even erbij voor je.
 • Eerlijk is eerlijk. Niet iedere klant is welkom. Focus op de culturele sector.
 • Persoonlijk advies. Soms met simpele aanpassingen een veel betere en veiligere website.