Man met vinger op laptop toets met waarschuwing op sherm van gevaar

Veiligheids issues voor je website

Veiligheid issues

Back-up van je website

Veiligheids issues begint met een back-up. Wellicht de meest belangrijke zaak die je goed geregeld moet hebben. Is vaak afhankelijk van je contract bij je webhosting partij of dat dagelijks wordt geregeld voor je.
Daarnaast maken we voor alle websites een extra back-up naar een externe eigen server. Mocht, om wat voor reden dan ook, de back-up bij je webhosting leverancier niet beschikbaar zijn, is er altijd nog een extra back-up. Hiermee kun je dan je site weer snel herstellen.

Webhosting

Als je start met een nieuwe website is de keuze van webhosting natuurlijk van groot belang. Hoe is daar veiligheid geregeld.
Persoonlijk heel goede ervaringen met antagonist. Kijk maar eens op onderstaande link wat zij bieden.
https://www.antagonist.nl/online-veiligheid/

Veiligheid

Helaas kun je vandaag de dag niet meer een website hebben zonder extra veiligheids issues te regelen. Zonder SSL-slotje laat je direct zien dat je je website niet echt serieus neemt. Een SSL-certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen bijna niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen. Dat is gewoon de belangrijkste reden om een SSL-certificaat te nemen. Het laat zien dat je geeft om de veiligheid van je site en de privacy van je bezoekers.

Eén van de eerste volgende zaken die we doen is het installeren van Wordfence.
Wordfence bevat een endpoint firewall en een malwarescanner die vanaf de grond zijn opgebouwd om WordPress te beschermen.  Wordfence beveiligt met de nieuwste firewall regels, malware handtekeningen en kwaadaardige IP-adressen die het nodig heeft om uw website veilig te houden. Wordfence wordt afgerond met een reeks extra functies en is de meest uitgebreide beveiligingsoptie die beschikbaar is.
Daarnaast beschikt het over de mogelijkheid om Twee-weg authenticatie in te stellen.

Twee-traps-authenticatie, oftewel 2FA, voegt een tweede beveiligingslaag toe aan de accounts. Het vereist niet alleen je wachtwoord, maar ook een tweede stukje informatie waar alleen jij toegang toe hebt. Een account dat door 2FA wordt beschermd, is vrijwel onmogelijk te compromitteren. Zelfs als een aanvaller je gebruikersnaam en wachtwoord op een of andere manier ontdekt, kunnen ze nog steeds niet inloggen.

Veiligheids issues

Je website Up of Down?

En het kan gebeuren dat je website plotseling “down” is. Dat kan meerdere oorzaken hebben. We houden dat ook voor je in de gaten. En mocht dat gebeuren dan kunnen we zo snel mogelijk de website weer “in de lucht” zien te krijgen.