Man met vinger op laptop toets met waarschuwing op sherm van gevaar

BLOG

Gedetailleerde Analyse Bricks Builder. Een Krachtig Bouwplatform voor websites

1 Gedetailleerde Analyse Bricks Builder. Een Krachtig Bouwplatform voor websites

Inleiding voor Analyse Bricks Builder

Bricks Builder is een WordPress page builder die in 2020 werd gelanceerd door Thomas Ehrig. Dat toonde gelijk al zoveel mogelijkheden die in Elementor Pro maar niet aan bod kwamen dat ik al snel besloot om dit een kans te geven. De eerste testen waren zeer succesvol en voldeden aan alle mogelijkheden die ik op dat moment nodig had. Daarnaast geeft Bricks Builder een schone en goed gestructureerde HTML-code die de basis is voor een veilige webervaring. Het heeft directe invloed op factoren zoals gebruikersprivacy, bescherming tegen aanvallen en de algehele prestaties van een website.

Prijstechnisch € 125,= voor een lifetime licentie was al zeer aantrekkelijk t.o.v Elementor Pro waar ik een jaarlijkse $99,= ex BTW moest aftikken. T.o.v de huidige prijsstelling natuurlijk ook zeer voordelig.

Bricks Builder de ultieme tool waarmee je zonder enige kennis van codering prachtige websites kunt bouwen.

Bricks Builder elementen basic

Bricks Builder is een krachtig en veelbelovend website bouwplatform dat het mogelijk maakt om snel en eenvoudig aantrekkelijke en functionele websites te creëren. Met een breed scala aan functies en ontwerpopties, is Bricks Builder, wat mij betreft, een gebruiksvriendelijke oplossing voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. In deze Analyse Bricks Builder zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van het Wordpress thema Bricks Builder. U vindt Bricks Builder dus niet in het Wordpress thema overzicht.

Bricks Builder heeft de potentie om de manier waarop we websites bouwen te veranderen. Het biedt een intuïtieve interface, geavanceerde functionaliteiten en uitgebreide ontwerpopties. Met deze krachtige tool kunnen gebruikers zonder enige programmeerkennis prachtige websites maken. Laten we nu elk aspect van Bricks Builder in meer detail bekijken.

Gebruiksvriendelijkheid

Een van de belangrijkste aspecten van een website bouwplatform is de gebruiksvriendelijkheid. Bricks Builder scoort hier hoog, omdat het een intuïtieve en gestroomlijnde interface biedt die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor beginners. De gebruikersinterface van Bricks Builder is goed georganiseerd en maakt het gemakkelijk om elementen toe te voegen, te bewerken en te ordenen. Het biedt ook een breed scala aan vooraf ontworpen secties en sjablonen die als startpunt kunnen dienen voor het bouwen van een website. De intuïtieve workflow zorgt ervoor dat gebruikers snel vertrouwd raken met de functies en opties van het platform.

Bricks Builder elementen general

Bricks Builder is geen typische page builder plug-in die alleen werkt op de inhoudsgebieden van je pagina’s of berichten. Het is een complete website builder, een thema, die je in staat stelt om elk onderdeel van je site te ontwerpen met een live frontend editor. Je kunt dus zien hoe je site eruitziet terwijl je deze bouwt.

Depositphotos 114992582 XL 1920

Met Bricks Builder kun je niet alleen pagina’s en berichten maken, maar ook aangepaste headers, footers, zijbalken, archieven, zoekpagina’s, 404-pagina’s en meer. Je kunt ook dynamische inhoud toevoegen aan je ontwerpen, zoals aangepaste velden, taxonomieën, gebruikersgegevens en meer.

Functionaliteit en Ontwerpopties

Bricks Builder biedt een indrukwekkend scala aan functionaliteiten en ontwerpopties om gebruikers in staat te stellen unieke en op maat gemaakte websites te maken. Het platform wordt geleverd met een uitgebreide bibliotheek van bouwblokken en modules, variërend van tekst- en afbeeldingsvakken tot geavanceerde carrousels en formulieren.

De aanpassingsmogelijkheden binnen Bricks Builder zijn uitgebreid. Gebruikers hebben de vrijheid om de stijl, lay-out en kleurenschema’s van hun websites aan te passen. Het biedt ook geavanceerde typografie-opties, waarmee gebruikers verschillende lettertypen, maten en stijlen kunnen selecteren om een visueel aantrekkelijke tekstweergave te creëren.

Bovendien ondersteunt Bricks Builder het gebruik van aangepaste CSS-code voor diegenen die meer controle en personalisatie wensen. Dit is vooral handig voor ervaren ontwerpers en ontwikkelaars die specifieke aanpassingen willen doorvoeren.

Ook Bricksbuilder en vergelijkbare tools bieden vaak voor gedefinieerde blokken en sjablonen om het bouwen van websites snel en gemakkelijk te maken, zelfs zonder diepgaande kennis van codering. Hoewel deze functies handig kunnen zijn voor snelle ontwikkeling, zijn er enkele overwegingen waarom je voorzichtig moet zijn bij het gebruik van deze voor gedefinieerde blokken, vooral als je later aanpassingen wilt maken.

Nadelen voorgedefinieerde blokken

Beperkte flexibiliteit:

Voor gedefinieerde blokken zijn meestal ontworpen om specifieke functionaliteiten te vervullen. Als je later complexere of aangepaste functies aan je website wilt toevoegen, kan het zijn dat deze blokken niet kunnen voldoen aan je behoeften, wat resulteert in beperkte flexibiliteit.

Codecomplexiteit:

Omdat deze tools vaak werken met een visuele interface, kan de gegenereerde code soms onnodig complex zijn. Wanneer je later aanpassingen wilt maken, kan het moeilijk zijn om de gegenereerde code te begrijpen en aan te passen, vooral als je niet bekend bent met de onderliggende codestructuur.

Upgrade- en compatibiliteitsproblemen:

Bijwerken van de builder of het thema kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met de voor gedefinieerde blokken. Het kan zijn dat je bepaalde aanpassingen moet doen om je website goed te laten werken met nieuwe versies van de builder of andere plug-ins.

Bloat en laadsnelheid:

Het gebruik van veel voor gedefinieerde blokken kan leiden tot een “opgeblazen” website, wat de laadsnelheid negatief kan beïnvloeden. Dit kan leiden tot een slechtere gebruikerservaring en kan nadelig zijn voor SEO.

Responsiviteit

In het huidige tijdperk van mobiel internet is het essentieel dat websites responsief zijn en goed werken op verschillende apparaten en schermformaten. Bricks Builder begrijpt dit en biedt responsieve ontwerpmogelijkheden om ervoor te zorgen dat websites op alle apparaten optimaal worden weergegeven.

Het platform maakt gebruik van geavanceerde technologieën om automatisch de lay-out en positionering van elementen aan te passen, zodat ze er goed uitzien op zowel desktops als mobiele apparaten. Dit bespaart gebruikers kostbare tijd, aangezien ze geen afzonderlijke versies van hun websites voor verschillende apparaten hoeven te maken.

Daarnaast biedt Bricks Builder een live preview-functie, waarmee gebruikers direct kunnen zien hoe hun website eruitziet op verschillende schermformaten. Dit stelt hen in staat om aanpassingen te maken en ervoor te zorgen dat de inhoud goed wordt weergegeven, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.

SEO-vriendelijkheid

Een goede zichtbaarheid in zoekmachines is van vitaal belang voor het succes van een website. Bricks Builder heeft aandacht besteed aan de SEO-vriendelijkheid van het platform en biedt verschillende tools en functies om gebruikers te helpen hun websites te optimaliseren voor zoekmachines.

Het platform genereert automatisch schone en gestructureerde HTML-code, waardoor zoekmachines gemakkelijk toegang hebben tot de inhoud van de website. Bovendien biedt Bricks Builder de mogelijkheid om meta-tags, trefwoorden en beschrijvingen toe te voegen aan elke pagina, waardoor gebruikers meer controle hebben over hoe hun website wordt weergegeven in zoekresultaten.

Integraties

Om de functionaliteit van een website uit te breiden, is het vaak noodzakelijk om integraties met externe diensten en tools toe te voegen. Bricks Builder biedt een verscheidenheid aan integratiemogelijkheden om gebruikers in staat te stellen naadloos te verbinden met populaire services.

Het platform heeft ingebouwde integraties met e-commerceplatforms zoals Shopify en WooCommerce, waardoor gebruikers gemakkelijk online winkels kunnen maken en beheren. Het ondersteunt ook integraties met populaire e-mailmarketingservices zoals Mailchimp en GetResponse, zodat gebruikers e-mailabonnementen kunnen beheren en nieuwsbrieven kunnen verzenden.

Bovendien biedt Bricks Builder integraties met socialemediaplatforms, zodat gebruikers sociale feeds en knoppen voor het delen van inhoud kunnen toevoegen. Dit stelt hen in staat om hun aanwezigheid op sociale media te vergroten en het bereik van hun website te vergroten.

Klantenondersteuning

Een goede klantenondersteuning is essentieel bij het gebruik van een website bouwplatform. Bricks Builder begrijpt dit en biedt uitgebreide ondersteuningsopties om gebruikers te helpen bij eventuele vragen, problemen of technische hulp die ze nodig hebben.

Depositphotos bgremover 73573823 XL

Bricks Builder biedt je verschillende manieren om ondersteuning en documentatie te krijgen voor de plug-in. Hoewel Bricksbuilder beschikbaar is in het Nederlands is alle support in het Engels.

 • Helpcentrum: Het helpcentrum (academy.bricksbuilder.io/) is de eerste plaats waar je naartoe kunt gaan als je vragen hebt over Bricks Builder. Het bevat uitgebreide artikelen over elk aspect van de plug-in, van installatie tot geavanceerde functies. Je kunt het centrum doorzoeken op trefwoorden of categorieën om snel het antwoord te vinden dat je zoekt.
 • Video-tutorials: De video-tutorials zijn een geweldige manier om te leren hoe je Bricks Builder kunt gebruiken om je site te bouwen. Video-tutorials laten je stap voor stap zien hoe je verschillende taken kunt uitvoeren met Bricks Builder, zoals het maken van een header, het toevoegen van dynamische inhoud, het aanpassen van de responsiviteit en meer. Naast het kanaal van Bricks Bilder zijn er nog vele andere youtube tutorials te vinden die zeer verhelderend kunnen zijn. Aanbevolen Kevin Geary
 • Communityforum: Het communityforum is een plek waar je in contact kunt komen met andere gebruikers van Bricks Builder. Je kunt het forum gebruiken om tips, trucs, feedback, ideeën en inspiratie te delen met andere Bricks Builder gebruikers. Je kunt ook vragen stellen en antwoorden krijgen van andere gebruikers of van het Bricks-team. Ook is er een facebookcommunity waar natuurlijk ook veel vraag-en-antwoord-mogelijkheden zijn.
 • Ondersteuningsticket: Het ondersteuningsticket is de laatste optie die je hebt als je een probleem hebt met Bricks Builder dat niet kan worden opgelost met behulp van het helpcentrum, de video-tutorials of het communityforum. Je kunt een ondersteuningsticket indienen via het dashboard van je account of via e-mail. Het Bricks-team zal je zo snel mogelijk antwoorden en je helpen om je probleem op te lossen.

Prijsstelling

De prijsstelling is een belangrijk aspect bij het evalueren van een website bouwplatform. Bricks Builder biedt op dit moment van schrijven twee opties aan voor lifetime licentie. Maar inmiddels is de prijsstelling aangepast.

1 website $ 99*ongelimiteerd $ 249*
* plus BTW (er wordt verkoopbelasting in rekening gebracht afhankelijk van je locatie).

De prijzen van de abonnementen zijn redelijk en concurrerend in vergelijking met andere aanbieders op de markt. Bovendien biedt Bricks Builder een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor gebruikers het platform risicovrij kunnen uitproberen.

Ter vergelijking de prijsstelling van Elementor Pro:

1 website : $59 /per jaar25 websites $ 199 per jaar1000 websites $399 per jaar
Ook hier komt nog BTW bovenop de prijsstelling.

Op basis van deze prijsvergelijking lijkt mij een keuze snel gemaakt.

Conclusie: Bricks Builder – een geavanceerd platform voor websites.

Na deze Bricks Builder review kunnen we concluderen dat het een geavanceerd en krachtig website bouwplatform is dat veel te bieden heeft. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide functionaliteiten, responsieve ontwerpmogelijkheden en SEO-vriendelijke functies, is Bricks Builder een solide keuze voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Het platform blinkt uit in het bieden van een intuïtieve ervaring, waardoor gebruikers snel en efficiënt websites kunnen bouwen. De brede selectie van ontwerpopties en integraties geeft gebruikers de vrijheid om unieke en op maat gemaakte websites te creëren.

Hoewel er altijd ruimte is voor verbetering. Maar als je de changelog bekijkt is er t.o.v. de eerste versie al flink wat modules toegevoegd. Veel op verzoek van gebruikers die gewenste toevoegingen in het ideas-board kunnen plaatsen. Bricks Builder heeft bewezen een solide keuze te zijn voor iedereen die op zoek is naar een flexibel en krachtig website die bovendien een schone en goed gestructureerde HTML-code levert die de basis is voor een veilige webervaring.

Veel gestelde vragen

 • Is Bricks Builder geschikt voor beginners?

  Ja, Bricks Builder is een gebruiksvriendelijk platform dat beginners in staat stelt om gemakkelijk en snel websites te bouwen zonder enige programmeerkennis.

 • Kan ik mijn website responsief maken met Bricks Builder?

  Absoluut! Bricks Builder biedt responsieve ontwerpmogelijkheden, zodat uw website er goed uitziet op zowel desktops als mobiele apparaten. In de huidige versie kunst u zelf meerdere mogelijkheden voor modellen toevoegen.

 • Kan ik mijn Bricks Builder-website optimaliseren voor zoekmachines?

  Bricks Builder biedt integraties met populaire e-commerceplatforms, e-mailmarketingservices en socialemediaplatforms om de functionaliteit van uw website uit te breiden.

 • Hoe zit het met klantenondersteuning?

  Bricks Builder biedt uitgebreide klantenondersteuning via een kennisbank, gebruikersforum, e-mail en live chat om u te helpen bij eventuele vragen of problemen.

 • Kan ik Bricks Builder eerst proberen?

  Ja, je kunt je eigen gratis Bricks test omgeving account aanmaken op try.bricksbuilder.io. De test omgeving draait op de nieuwste Bricks-release. Als u feedback voor ons heeft, laat het dan weten aan het Bricks team.

Leuk of leerzaam artikel? Deel het!

Cees van Stam

Wordpress onderhoud & Design